Eenvoudig scooterverzekeringen vergelijken

Vragen over de vergelijking?
050 - 203 05 15

Ik ben op zoek naar:

Aantal scooterverzekeringen dat wij voor u vergelijken

Aantal scooterverzekeringen na uw selectie

Is het slim om een brommer- of scooterverzekering af te sluiten op naam van mijn ouders?

Het antwoord is heel simpel: nee, dat is niet slim. Het lijkt een goedkope optie, maar op het moment van schade, kunnen je ouders voor enorm hoge kosten komen te staan.

De hoogte van de premie voor een scooterverzekering is onder andere afhankelijk van de leeftijd van de regelmatige bestuurder. De verzekeringsmaatschappij redeneert dat een oudere bestuurder meer rijervaring heeft dan een jongere, waardoor de kans op een ongeval kleiner is. Om die reden is de premie voor een scooterverzekering hoger bij bestuurders onder de 24 jaar dan voor bestuurders die ouder dan 24 zijn. Veel mensen willen deze hogere premie omzeilen door de scooterverzekering op naam van de ouders af te sluiten en de ouder als regelmatige bestuurder op te geven.

Doe dit niet. Scooterverzekeraars hebben in de polisvoorwaarden maatregelen opgenomen tegen deze ‘fraude’. De meeste verzekeraars hanteren een fors hoger eigen risico bij schades die veroorzaakt zijn door een jongere bestuurder dan vermeld op het polisblad. Er is ook een verzekeraar die het bestraft door de uitkering bij schade te beperken. Ouders  lopen hierbij het risico dat ze bij een eventuele schade tot wel € 5.000 zelf moeten betalen.

Ook al is de verleiding nog zo groot, doe het niet. Het is vervelend als je na een ongeval, niet alleen moet herstellen van eventueel letsel en moet bijkomen van de schrik, maar ook nog eens te maken krijgt met een situatie waarbij je ouders enorme bedragen op moet hoesten.

 

 

 


Warning: preg_match(): Unknown modifier '4' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450

Warning: preg_match(): Unknown modifier 'c' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450