Eenvoudig scooterverzekeringen vergelijken

Vragen over de vergelijking?
050 - 203 05 15

Ik ben op zoek naar:

Aantal scooterverzekeringen dat wij voor u vergelijken

Aantal scooterverzekeringen na uw selectie

Bij auto’s werden winterbanden in de afgelopen jaren steeds populairder. In navolging van winterbanden voor de auto, zijn er nu ook winterbanden voor de scooter. Het zal eerst even wennen zijn, vanwege de structuur van de winterband. Maar na enkele kilometers blijkt men de rijeigenschappen toch wel te kunnen waarderen.

Het verschil tussen zomer- en winterbanden
Een winterband is veiliger omdat hij meer grip heeft bij winterse omstandigheden dan een zomerband. Deze extra grip krijgt hij met name door de samenstelling van het rubber. Dit zorgt ervoor zorgt dat de band ‘zachter’ is. Ook als de temperatuur daalt, blijft de band soepeler. Het diepere profiel van de band zorgt ervoor dat water en sneeuw beter afgevoerd kunnen worden. Er is meer contact tussen de band en de weg en dit verkleint slipgevaar.

Het verschil in prijs
Waren er 4 jaar geleden slechts 1 a 2 merken die winterbanden voor scooters op de markt brachten, zijn dit er nu al veel meer. Wel is het zo dat een winterband al gauw zo’n 5 a 10 euro duurder is dan een zomerband. Inclusief montage zit je al snel op zo’n  80 a 90 euro per band. Dat is best een behoorlijk bedrag. Maar als je je bedenkt dat je er een stukje veiligheid mee terug koopt, valt het misschien wel weer mee.


Warning: preg_match(): Unknown modifier '4' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450

Warning: preg_match(): Unknown modifier 'c' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450