Eenvoudig scooterverzekeringen vergelijken

Vragen over de vergelijking?
050 - 203 05 15

Ik ben op zoek naar:

Aantal scooterverzekeringen dat wij voor u vergelijken

Aantal scooterverzekeringen na uw selectie

De meest gekozenDe goedkoopsteDe best beoordeeldeMeest gekozen

Geen resultaten

Helaas zijn er geen aanbieders die aan je selectie voldoen.

Start opnieuw

Of pas je zoekcriteria aan

 • Populariteit
  Premie obv ijkgegevens
    Maandpremie WA
  Extra kosten
  Online afsluiten
  Dekking
  Schade aan eigen scooter
  Diefstal
  Schade door brand, storm of hagel
  Overige informatie
  Eigen risico
  Bijzonderheden
  Beoordelingen
  Like of Tweet
 • 87% van de mensen kiest dit product

  € 2,24
  -
  Ja
  Optie
  Optie
  Optie
  Geen
  Meest uitgebreide WA-verzekering. Inclusief rechtsbijstand & schade bij vervangende scooter.
 • 6% van de mensen kiest dit product

  € 9,10
  -
  Ja
  Optie
  Optie
  Optie
  Geen
  Indien de bestuurder jonger is dan u hebt opgegeven geldt er een eigen risico van €250,00
 • 4% van de mensen kiest dit product

  € 9,45
  -
  Ja
  Optie
  Optie
  Optie
  Geen
  Indien de bestuurder jonger is dan u hebt opgegeven geldt er een eigen risico van €250,00. Ook geldt er een eigen risico van 10% van de schade bij diefstal.
 • € 20,85
  €9,68
  Nee
  Optie
  Optie
  Optie
laatste update:  14 januari 2020
1 2

De wettelijke aansprakelijkheid is verplicht voor alle voertuigen, dus ook voor uw scooter. Schade die u veroorzaakt bij anderen wordt met deze verzekering gedekt. Schade aan uw eigen scooter is met deze verzekering echter niet gedekt. Het is wél mogelijk om financiële schade aan uw eigen scooter te verzekeren. U kunt er dan voor kiezen om een WA+ dekking óf een All-riskverzekering af te sluiten. Het vergelijken van diverse verzekeringen is belangrijk omdat aanbieders onderling nogal verschillen in prijzen, voorwaarden en dekkingen.

Let op: Schade door opzet, slijtage of alcoholgebruik is altijd uitgesloten. Voor complete informatie over dekkingen en uitsluitingen verwijzen we u graag naar de polisvoorwaarden van de verzekeraar. Wanneer u in het vergelijkingsoverzicht klikt op ‘meer info’, heeft u de mogelijkheid om deze polisvoorwaarden, per verzekeraar, in te zien.

Wij vergelijken zo veel mogelijk verzekeringen met elkaar. Wij proberen het vergelijken zo makkelijk mogelijk te maken. Dat betekent dat wij niet altijd alle verzekeraars met elkaar vergelijken. Soms zijn de verschillen erg klein of is het aanbod niet goed genoeg. Wij kiezen er dan voor om minder verzekeringen te laten zien, zodat u makkelijker kan kiezen. Dat we niet alle verzekeraars laten zien kan ook komen omdat wij ook niet altijd alle informatie hebben die nodig is om te kunnen vergelijken.

Ook geven wij geen advies. Wij verzamelen zoveel mogelijk nuttige informatie voor u en presenteren dit in onze vergelijking. Wij adviseren u niet over welke verzekering het beste voor u is. Voor inhoudelijke vragen over de verzekering, kunt u contact opnemen met de betreffende verzekeraar. De verzekeraar is ook na het afsluiten uw vaste aanspreekpunt voor al uw vragen, klachten en suggesties.

Wij willen het makkelijk maken om scooterverzekeringen te vergelijken. Een van de manieren waarop wij dat doen, is door gebruik te maken van ijkgegevens. Dit betekent dat wij de premie berekenen voor een gemiddelde Nederlander. Om de premies voor deze verzekering te vergelijken hebben wij gekozen voor:

 • Woonplaats: Rotterdam
 • Postcode en huisnummer: 3071AB, 650
 • Geboortedatum: 01-01-1994
 • Bestuurders onder 25 jaar meeverzekeren: Nee
 • Leeftijd rijbewijs gehaald: 16
 • Schadevrije jaren: 0
 • Afwijkende regelmatige bestuurder: Nee
 • Categorie: snorscooter
 • Merk: Vespa
 • Type: SI MIX, automaat
 • Bouwjaar: 2005
 • Brandstof: Benzine
 • Cataloguswaarde: € 1029,-
 • Slot: 3 Sterren ART goedgekeurd slot
 • Bedrag accesoires: € 0

Door met deze standaard informatie te vergelijken, voorkomen we dat u zelf informatie hoeft in te vullen. Ook krijgt u hierdoor snel inzicht in welke verzekering goed bij u kan passen.

LET OP: De premies die wij laten zien kunnen afwijken van uw eigen situatie. Bereken de premie voor uw situatie op de website van de verzekeraar zelf. Ook kunnen bepaalde gegevens zoals het eigen risico per verzekeraar verschillen. Deze gegevens kunt u in onze vergelijking terug vinden door bij een verzekeraar op “meer informatie” te klikken.

Scooterverzekeringen verschillen voornamelijk van elkaar in maandelijks premie en het eigen risico.

Daarnaast vergelijken wij scooterverzekeringen op de volgende onderdelen:

 • Prijs
 • Eigen risico
 • Omvang van de dekking
 • Dagelijkse opzegbaarheid

De meest gekozen verzekeraar staat altijd vooraan. Deze percentages passen we maandelijks aan de actualiteit aan. U kunt trouwens ook kiezen om te sorteren op de goedkoopste partij. Klik hiervoor onder “Ik ben op zoek naar:” op “de goedkoopste”.

Het kan voorkomen dat niet iedere verzekeraar in de vergelijking wordt meegenomen. Dit kan komen doordat wij met deze verzekeraar geen afspraken kunnen maken, zij niet op onze website vergeleken willen worden met andere verzekeraars of omdat er te veel verzekeraars zijn, waardoor het erg moeilijk wordt om eenvoudig te vergelijken.

Wij bieden de informatie op onze vergelijkingswebsite gratis aan. Het kost veel tijd en geld om de website op te zetten, te onderhouden en zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Wij vinden het erg belangrijk dat onze informatie up-to-date is en de website voldoet aan alle eisen van deze tijd.

U helpt ons dit mogelijk te maken, als u bij één van de verzekeraars die op onze site staat een verzekering afsluit. Bij vijf van de tien vermelde verzekeraars ontvangen we een vergoeding via een affiliatenetwerk Voorbeelden van affiliate netwerken zijn Zanox en Daisycon. Het bedrag wat we per consument die een verzekering afsluit ontvangen varieert per adverteerder, maar ligt tussen 10 en 80 euro.

We hebben op onze vergelijker alle verzekeraars vermeld, waarvan we online de premie kunnen berekenen. Dit is noodzakelijk omdat we van alle vermelde verzekeraars wekelijks de premies wekelijks updaten. Ook missen er enkele verzekeraars omdat ze aangegeven hebben, niet op onze site vermeld te willen worden.

Mocht u verzekeraars missen, dan kunt u ons dit melden via het contact formulier.

Wat is een scooterverzekering?

Een scooterverzekering is een schadeverzekering voor uw scooter. Heeft uw scooter schade opgelopen door een gebeurtenis die in de polisvoorwaarden is omschreven, krijgt u deze schade vergoed. U kunt kiezen uit verschillende dekkingen, zoals een;

 • WA-dekking (verplichte verzekering)
 • WA+ dekking (aanvullende dekking)
 • All risk-dekking

Afhankelijk van welke dekking u kiest, verschillen aanbieders onderling nogal in voorwaarden. Het is daarom belangrijk diverse aanbieders te vergelijken. In het overzicht vindt u de meest gekozen verzekeringen. Deze verzekeringen zijn vergeleken op de belangrijkste punten zoals: premies, dekkingen, mogelijke acties/kortingen, poliskosten en overige informatie. In de polisvoorwaarden wordt precies omschreven waarvoor u verzekerd bent.
Heeft uw scooter schade opgelopen door een gebeurtenis die in de polis is omschreven, dan krijgt u de schadekosten vergoed.

Is een scooterverzekering verplicht?

Ja, een scooterverzekering voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is minimaal verplicht. Wanneer jij dan schuldig bent aan een schade bij iets of iemand, dan krijgt het slachtoffer dit altijd vergoed. Wil je ook verzekerd zijn voor schade aan je eigen scooter, dan heb je een aanvullende verzekering nodig.

Uit welke dekkingen kan ik kiezen?

WA (verplicht):
 • Dekt schade die u aan anderen toebrengt met uw motor.
WA+:
 • Dekt schade die u aan anderen toebrengt én schade door brand, storm, hagel of diefstal
All-risk:
 • De All-risk verzekering biedt de meest complete dekking. U bent verzekerd tegen schade die u aan anderen toebrengt, diefstal én tegen schade aan uw eigen scooter.

Moet ik ik een beter slot hebben om diefstaldekking te krijgen?

Die kans is groot. Er zijn vaak wat duurdere verzekeringen, die inclusief diefstal dekking zijn. Naast een gewoon slot, heb je dan wel een categorie 3 ART-veiligheidsslot nodig. Het is in ieder geval zeker verstandig om dit goed uit te zoeken, voordat je je scooter verzekert.

Hoe wordt de premie voor een scooter-/bromfietsverzekering bepaald?

De premie voor een scooterverzekering is onder andere afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

 • De kenmerken van uw scooter;
 • Het type dekking;
 • Uw woonplaats;
 • Uw leeftijd.

Ben ik direct verzekerd, nadat ik de scooterverzekering heb afgesloten?

Nee. Jouw aanvraag moet vaak eerst goedgekeurd worden. De verzekeraar waar je je verzekering wilt afsluiten, stuurt je een bericht om je te vertellen of jouw aanvraag is goedgekeurd. Ga dus niet eerder de weg op, dan dat je de bevestiging hebt!

Hoe zit het met eigen risico?

Bij de meeste verzekeraars heb je een eigen risico per schade. Het eigen risico kan ook nog eens per regio verschillen. Heb je pech, en woon je in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Utrecht, dan heb je zo maar een dubbel eigen risico.

Ik heb mijn scooter verkocht, wat kan ik nu doen?

Het slimste is om dan de verzekering te stoppen, want anders betaal je voor niks en dat is zonde. Bij de verkoop van je scooter krijg je een vrijwaringsbewijs. Bel daarna met je verzekeraar of tussenpersoon en de verzekering kan dan stopgezet worden.

Kan ik bij verkoop van mijn scooter de verzekering mee verkopen?

Nee, dat kan niet. Wanneer je je scooter verkoopt, moet de koper van jouw scooter zelf een verzekering afsluiten. Jij kunt vervolgens jouw verzekering beëindigen.

Kunnen mijn ouders een verzekering voor mij afsluiten, zodat ik een lagere premie betaal?

Dit is sterk af te raden. Het lijkt aantrekkelijk dat je ouders zich opgeven als bestuurder, terwijl jij zelf gaat rijden. Je bespaart namelijk veel geld. Omdat je fraudeert kan de verzekeraar weigeren om te betalen wanneer er schade is.

Kan ik schade vrij jaren meenemen naar mijn scooterverzekering?

Ja, dat kan! Wanneer je je autoverzekering of je motorverzekering stopzet, kun je de opgebouwde schadevrije jaren meenemen naar je scooterverzekering. Het geldt ook andersom. Dus als je 5 schadevrije jaren met je scooter hebt opgebouwd, kun je die meenemen naar je autoverzekering. Informeer altijd bij jouw eigen verzekeraar naar de specifieke voorwaarden.

Hoe kom ik in aanmerking voor een rijvaardigheidskorting?

Sommige verzekeraars bieden een rijvaardigheidskorting. Om in aanmerking te komen voor deze rijvaardigheidskorting, heeft u een certificaat nodig van een rijvaardigheidscursus.

Warning: preg_match(): Unknown modifier '4' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450

Warning: preg_match(): Unknown modifier 'c' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450