Eenvoudig scooterverzekeringen vergelijken

Vragen over de vergelijking?
050 - 203 05 15

Ik ben op zoek naar:

Aantal scooterverzekeringen dat wij voor u vergelijken

Aantal scooterverzekeringen na uw selectie

Veelgestelde vragen

Wat is een scooterverzekering?

Een scooterverzekering is een schadeverzekering voor uw scooter. Heeft uw scooter schade opgelopen door een gebeurtenis die in de polisvoorwaarden is omschreven, krijgt u deze schade vergoed. U kunt kiezen uit verschillende dekkingen, zoals een;

  • WA-dekking (verplichte verzekering)
  • WA+ dekking (aanvullende dekking)
  • All risk-dekking

Afhankelijk van welke dekking u kiest, verschillen aanbieders onderling nogal in voorwaarden. Het is daarom belangrijk diverse aanbieders te vergelijken. In het overzicht vindt u de meest gekozen verzekeringen. Deze verzekeringen zijn vergeleken op de belangrijkste punten zoals: premies, dekkingen, mogelijke acties/kortingen, poliskosten en overige informatie. In de polisvoorwaarden wordt precies omschreven waarvoor u verzekerd bent.
Heeft uw scooter schade opgelopen door een gebeurtenis die in de polis is omschreven, dan krijgt u de schadekosten vergoed.

Is een scooterverzekering verplicht?

Ja, een scooterverzekering voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is minimaal verplicht. Wanneer jij dan schuldig bent aan een schade bij iets of iemand, dan krijgt het slachtoffer dit altijd vergoed. Wil je ook verzekerd zijn voor schade aan je eigen scooter, dan heb je een aanvullende verzekering nodig.

Uit welke dekkingen kan ik kiezen?

WA (verplicht):
  • Dekt schade die u aan anderen toebrengt met uw motor.
WA+:
  • Dekt schade die u aan anderen toebrengt én schade door brand, storm, hagel of diefstal
All-risk:
  • De All-risk verzekering biedt de meest complete dekking. U bent verzekerd tegen schade die u aan anderen toebrengt, diefstal én tegen schade aan uw eigen scooter.

Moet ik ik een beter slot hebben om diefstaldekking te krijgen?

Die kans is groot. Er zijn vaak wat duurdere verzekeringen, die inclusief diefstal dekking zijn. Naast een gewoon slot, heb je dan wel een categorie 3 ART-veiligheidsslot nodig. Het is in ieder geval zeker verstandig om dit goed uit te zoeken, voordat je je scooter verzekert.

Hoe wordt de premie voor een scooter-/bromfietsverzekering bepaald?

De premie voor een scooterverzekering is onder andere afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

  • De kenmerken van uw scooter;
  • Het type dekking;
  • Uw woonplaats;
  • Uw leeftijd.

Ben ik direct verzekerd, nadat ik de scooterverzekering heb afgesloten?

Nee. Jouw aanvraag moet vaak eerst goedgekeurd worden. De verzekeraar waar je je verzekering wilt afsluiten, stuurt je een bericht om je te vertellen of jouw aanvraag is goedgekeurd. Ga dus niet eerder de weg op, dan dat je de bevestiging hebt!

Hoe zit het met eigen risico?

Bij de meeste verzekeraars heb je een eigen risico per schade. Het eigen risico kan ook nog eens per regio verschillen. Heb je pech, en woon je in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Utrecht, dan heb je zo maar een dubbel eigen risico.

Ik heb mijn scooter verkocht, wat kan ik nu doen?

Het slimste is om dan de verzekering te stoppen, want anders betaal je voor niks en dat is zonde. Bij de verkoop van je scooter krijg je een vrijwaringsbewijs. Bel daarna met je verzekeraar of tussenpersoon en de verzekering kan dan stopgezet worden.

Kan ik bij verkoop van mijn scooter de verzekering mee verkopen?

Nee, dat kan niet. Wanneer je je scooter verkoopt, moet de koper van jouw scooter zelf een verzekering afsluiten. Jij kunt vervolgens jouw verzekering beëindigen.

Kunnen mijn ouders een verzekering voor mij afsluiten, zodat ik een lagere premie betaal?

Dit is sterk af te raden. Het lijkt aantrekkelijk dat je ouders zich opgeven als bestuurder, terwijl jij zelf gaat rijden. Je bespaart namelijk veel geld. Omdat je fraudeert kan de verzekeraar weigeren om te betalen wanneer er schade is.

Kan ik schade vrij jaren meenemen naar mijn scooterverzekering?

Ja, dat kan! Wanneer je je autoverzekering of je motorverzekering stopzet, kun je de opgebouwde schadevrije jaren meenemen naar je scooterverzekering. Het geldt ook andersom. Dus als je 5 schadevrije jaren met je scooter hebt opgebouwd, kun je die meenemen naar je autoverzekering. Informeer altijd bij jouw eigen verzekeraar naar de specifieke voorwaarden.

Hoe kom ik in aanmerking voor een rijvaardigheidskorting?

Sommige verzekeraars bieden een rijvaardigheidskorting. Om in aanmerking te komen voor deze rijvaardigheidskorting, heeft u een certificaat nodig van een rijvaardigheidscursus.

Warning: preg_match(): Unknown modifier '4' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450

Warning: preg_match(): Unknown modifier 'c' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450